Lufttorkat bröst av kanadagås
Rimning till 1 kg kött
125 g salt
1 1/2 msk råsocker
1/2 tsk nitritsalt
3 msk malen koriander, rostad och krossad
2 tsk grovkrossade svartpepparkorn
4 msk balsamicovinäger
Blanda salt, nitritsalt och socker för sig.
Blanda övriga ingredienser utom vinägern.
Gör ett litet hål med en tunn kniv i ena änden av bröstet.
Trä igenom ett bindgarn så att du sedan kan hänga upp köttet för torkning.
Lägg hälften av kryddblandningen i en form tillsammans med köttet,
lägg sedan dit köttet och strö resten av blandningen över köttet.
Stänk över vinägern på bägge sidor av köttet.
Täck över med plastfilm och ställ i kylen cirka sex–åtta timmar.
Efter tre timmar gnider du in saltblandningen.
Efter åtta timmar tar du upp köttet, skakar av saltblandningen och hänger upp köttet på en kall och mörk plats. Cirkatemperatur +8 grader i cirka 1 1/2 vecka eller tills det tappat nära hälften av sin vikt. Man kan även göra det här i en ugn, genom att ställa den på lägsta gradantal och låta köttet hänga i 10–15 timmar.
Glöm inte att klä ugnen med folie så du slipper göra ren den efteråt
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.