Publicerad 15 maj 2013 - 16:29

LRF ordnar vargdrev på lördag

LRF:s kommungrupper i norra Skaraborg kommer på lördag att arrangera ett vargdrev, i protest mot att två vargar den gångna helgen flyttades från Idre till ett område utanför Karlsborg.

 

LRF Västra Götaland uttalade för två månader att man inte tänkte delta i förankringsarbetet kring utsättning av vargar, som Naturvårdsverket med länsstyrelsens stöd nu påbörjat. Detta eftersom regeringen tidigare i år valde att bryta sin del av avtalet kring rovdjurspolitiken genom att stoppa licensjakten och ta bort maxtaket på 210 vargar, skriver LRF i ett pressmeddelande.

 

Har sökt demonstrationstillstånd

När det blev känt att de två vargarna flyttats till Västra Götalands norra delar lämnade Bo Hagström, LRF:s kommungruppsordförande i Gullspång, in en ansökan om demonstrationstillstånd för ett klassiskt vargdrev. Detta är tänkt att äga rum på lördag, den 17 december, klockan 10.00 med start från Hagströms gård Åsebol i Gårdsjö för att driva bort vargparet, skriver LRF i pressmeddelandet.

När regeringen utan dialog bröt sin del av avtalet har LRF avsagt sig all inblandning vad gäller förankring eller beslut om att peka ut områden för flytt av varg i länet. Vi anser inte att Sverige behöver skynda på minskningen av inavelsgraden eftersom ingen fara föreligger för vargstammen då licensjakten och maxtaket är borta, säger Bo Hagström i pressmeddelandet.

Det är inte rimligt att vi ska fortsätta försvara en uppgörelse när vår motpart staten helt lämnat sin del av avtalet. Även frågan om full kostnadsersättning till djurhållare för att ha rovdjur på sina marker är olöst, säger Bo Hagström.

 

Läs tidigare artiklar:

Vargpar släpptes ut i Karlsborg

Ilska över vargutsättning i Karlsborg

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram