Lovar jakt till nya medlemmar

Två länsföreningar börjar i höst på försök att bjuda in alla som tar jägarexamen i länen och dessutom blir medlemmar i Jägareförbundet till jakt minst tre gånger per år under tre år.

Länsföreningarna i Skaraborg och i Uppsala län blir försöks-län. I Skaraborg handlar det om cirka 50 personer som tar jägarexamen varje år, tror ordföranden Ingemar Hjalmarsson. I Uppsala rör det sig om cirka 200.
Det är väldigt tidigt med denna uppgift ännu. Vi har hittills förankrat det hos kretsordförandena, men ännu inte gått ut med brev till jaktlagen, säger Björn Uebel, ordförande i Uppsala.

Färre jaktkortslösare
Med tanke på att både siffrorna för antalet jaktkortslösare går ner och att även Jägareförbundet tappat en del medlemmar ser jag det som positivt att man tar tag i frågan och gör något för att vända kurvorna, säger Björn Uebel.
Tanken är att de som nappar på erbjudandet ska lotsas in som gäster först. Sedan får både värdar och nya jägare se hur personkemin stämmer och hur det blir med fortsättningen, förklarar Ingemar Hjalmarsson upplägget.

Fler män börjar jaga
Ingemar Hjalmarsson har själv jobbat med jägarexa-menscirklar och han ser positivt på detta sätt att få fler att bli medlemmar.
Av dem som går en cirkel börjar cirka 90 procent av de manliga jaga medan det är ungefär 60 procent av kvinnorna som gör det. Ungefär så är min bild. Men nu kanske fler blir jägare och dessutom medlemmar, hoppas Ingemar Hjalmarsson.
Slår försöket väl ut kommer säkert fler länsföreningar att nappa på detta sätt att locka nya jägare att bli medlemmar i förbundet.
Idén till försöket kommer från Andreas Herlitz som är projektanställd på Jägareförbundet för att jobba med nyrekrytering av medlemmar.
Bertil Lundvik

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev