Lättstekt ripbröst
Lättstekt ripbröst på grönsakspytt och vinägersky
4 personer
2 flådda ripor
800 g grönsaker i blandade färger
1 msk äppelcidervinäger
2 syrliga äpplen
50 g smör
2 msk socker
3 msk balsamvinäger
1 msk soja
Pensla ripbrösten med mjukt smör och stek dem hela i ugnen på 110 grader till en innertemperatur på 58 grader.
Skär under tiden grönsakspytten och gör en sky. Karamellisera sockret i en kastrull, tillsätt lite vatten, vinäger
och soja, koka ihop till en simmig konsistens. Fräs grönsakerna och äpplena hastigt i smör i en kastrull, tillsätt
äppelcidervinäger och en aning salt. Skär ut ripbrösten från skrovet och lägg upp dem på grönsakerna, strö lite
flingsalt på köttet och krydda med skyn.
Recept: Staffan Lindström
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.