torsdag 23 september

Publicerad 15 maj 2013 - 16:15

Kungligt intresse för Jägareförbundets nya jaktapp

Under den gångna helgens jaktmässa Swedish Game Fair lanserade Jägareförbundet sin nya app WeHunt. Kung Carl XVI Gustaf var en av besökarna som var nyfiken på detta nya tekniska jägarhjälpmedel.

 

Appen WeHunt, som kommer att finnas tillgänglig för iPhone och Android under juni månad, är ett mångsidigt hjälpmedel. Framförallt kan det hjälpa till att öka säkerheten i samband med jakt.

Med WeHunt kan man exempelvis skapa ett jaktområde med områdesgränser, markera foderplatser och pass för att sedan dela med jaktlagsmedlemmar och du kan bjuda in till jakt med några få knapptryckningar. Den viktiga jakttabellen ges via geografisk position och uppdateras av Jägareförbundet.

Det går även att chatta ljudlöst inom jaktlaget, markera påskjutet vilt och när du håller telefonen upprätt så startar kameran och i denna visas bland annat position, kurs och avstånd till dina jaktkamrater.

WeHunt är absolut i framkant teknikmässigt och ger en bättre överblick och säkerhet i jakten, säger Lars Milde, ansvarig för webb och digitala medier, på Svenska Jägareförbundet.

 

Sparar alla jakter

WeHunts Jaktdagbok sparar avslutade jakter med information om område, tidpunkt och de händelser som sker i form av fällda djur, tagna bilder och observationer. Ett samarbete med Klart.se ger lokalt väder och vindriktning.

Jag tror att WeHunt bidrar till att många kommer tycka det blir roligare att sitta ensam på pass i skogen, framför allt många yngre jägare, säger Lars Milde.

Vi har redan testat appen i jaktmiljö och utvecklar den kontinuerligt, och Jägareförbundet borgar för en säker och stabil utveckling. Det här är bara början, många spännande funktioner är på gång, säger Lars Milde.

En av alla jaktmässebesökare som fick veta mer om WeHunt var Sveriges kung Carl XVI Gustaf, som besökte Jägareförbundets monter på mässan under söndagseftermiddagen.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram