Kosterjakten begränsas av nationalparksförslag

Jägarna i Kosterhavets jaktvårdsförening är besvikna. Det kommer också att framgå av föreningens remissvar, om bildandet av nationalparken, som ska vara hos Naturvårdsverket den 18 maj.

Det är många vackra ord men när man nu kommer i skarpt läge blir många jägare besvikna, säger jaktvårdsföreningens ordförande Sven Gunnar Lunneryd. Vi hade önskat att den jaktförordning som gäller i övriga landet skulle gälla även här men nu får vi begränsning av jakttid och vad vi får jaga.
Å andra sidan medger Sven Gunnar Lunneryd att jakt i nationalparker normalt inte är tilllåten och att man därför får vara tacksam att det inte blivit helstopp. Han betraktar tillstånd för skyddsjakt på räv, grävling och mink som en klapp på axeln.
Kosterhavets nationalpark är landets första marina nationalpark och ligger inom Sveriges artrikaste område. Naturvårdsverket rapporterar 6 000 arter. En lång rad organisationer och enskilda får tycka till om det förslag till föreskrifter, skötselplan och förvaltningsorganisation som Naturvårdsverket står bakom. Regeringsbeslut med alla detaljer beräknas fattas i vår.
Karl-Eric Magnusson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev