Knaprig and

Knaprig and med plommonsås

4 personer

2 plockade dykänder
salt peppar
vetemjöl
olja till fritering

Plommonsås:
2,5 dl vatten
2,5 dl strösocker
300 g urkärnade röda plommonhalvor
0,5 deciliter fisksås
6 stjärnanis
2 kanelstång
4 msk limesaft

Ångkoka änderna med skinn i en timme eller tills de är färdiga, om du sticker i dem ska köttsaften som tränger ut vara klar. Lägg över änderna på ett fat för att svalna en stund och sedan i kylen. Plommonsåsen kan du göra under tiden som änderna blir färdiga. Koka vatten och socker i fem minuter, lägg i resten och sjud ytterligare några minuter. Servera såsen varm. Stycka ut bröstbitar, vingar och ben från skroven och vänd dem i vetemjöl. Hetta upp matolja i en wok eller i en vid kastrull till 180 grader och fritera bitarna i tre minuter. Låt dem rinna av på ett papper och servera med såsen.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev