Klimatvänligt på julbordet!

– Byt ut julskinkan mot viltkött, det är magert, nyttig och det mest klimatvänliga vi kan välja, uppmanar Torsten Mörner, ordförande i Svenska Jägareförbundet. Nu när jaktsäsongen går mot sitt slut finns det gott om viltkött i många matbutiker, säger han.

Viltkött är en förnyelsebar resurs, precis som svamp och bär, innehåller nyttiga omega-3 fetter och höga halter av mineraler. I viltköttet finns inga läkemedel, tillsatser eller substitut.
Idag uppmärksammas även våra livsmedels energiåtgång. Bäst är rotfrukter, musslor och viltkött, värst på att sluka energi är växthusodlade grönsaker.

– Det är bra att konsumenternas intresse för ekologisk mat ökar, det kommer att ge dem en ökad känsla för naturen. Men det viktigaste är kanske ändå smaken, vilt smakar underbart gott, påpekar Torsten Mörner, som även skriver kokböcker för vilt. Viltkött tillagas som annat kött, ugnsstekt, som carpaccio, i grytor, rökt eller stekt.

För mer information kontakta:
Torsten Mörner, förbundsordförande, 070-567 93 52
Christina Nilson-Dag, informationschef, 070-738 83 06

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev