Kinesiska köttbullar

Kinesiska köttbullar på nudelbädd

4 portioner

600 g viltfärs
100 g fet fläskfärs
1 dl hackade vattenkastanjer på burk
1 tsk färskriven ingefära
1 liten finhackad lök
2 msk mörk soja
1 uppvispat ägg
2 msk majsena
salt och svartpeppar.

Till stekning och kokning:

2 msk vegetabilisk olja
3 dl ljus viltbuljong
1 tsk socker

Nudlar:

1 pkt äggnudlar
1 dl majskorn på burk
1 dl gröna ärtor
1 fintärnad gul paprika
1 finhackad röd chili
1 knippe färsk koriander
1 finhackad lök

Koka nudlar i lättsaltat vatten, se anvisning på paketet. Fräs löken, tillsätt paprikan och chilin, majsen och gröna ärtor och blanda allt väl. Blanda vilt- och fläskfärs och tillsätt de övriga ingredienserna. Forma till små köttbullar. Stek dem i oljan, slå sedan på socker och buljong och låt koka ihop. Stek upp nudlarna, toppa med köttbullarna och strö över med hackad koriander.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev