Kantarell- och tomatfylld fasanrulle
Kantarell- och tomatfylld fasanrulle med spanska grönsaker
4 portioner
Fasanrulle:
4 fasanbröst
200 g färska kantareller
2 msk hackad bladpersilja
6 st soltorkade tomater i olja
8 skivor parmaskinka
Tomatsås:
7 plommontomater
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
en nypa saffran
Garnityr:
6 burkkronärtskockor
8 körsbärstomater
1 minizucchini
1 msk olivolja
1–2 msk paprikapulver
Lägg fasanbrösten i saltlake i cirka 30 minuter. Ta upp dem, torka av och banka ut dem. Stek kantarellerna. Grovhacka de soltorkade tomaterna och blanda med persiljan. Lägg ut två skivor parmaskinka på ett smörat folieark. Lägg på ett fasanbröst och en fjärdedel av fyllningen på varje fasanbröst. Rulla ihop till en smällkaramell. Sätt in i 100 grader i ugn till en innertemperatur på 65–68 grader. Blanda ingredienserna till tomatsåsen och mixa i en mixer. Passera och späd med lite mer olivolja om den är för tjock. Skär kronärtskockorna i tårtform, skiva minizucchinin och fräs med paprikapulvret och olivoljan. Slå över passerade tomatsåsen och tillsätt körsbärstomaterna. Servera varmt eller kallt
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.