Jaktstigar i ny tappning

Jägareförbundet har tillsammans med Norma kommit överens om att starta Norma Cup kuljaktstigar. Dessa kommer i sin utformning att likna Gyttorp Cup-hagelstigarna.

 

Syftet är att jägarna ska kunna träna mer på ett jägarnära skytte ju fler stigar desto fler träningsmöjligheter. Den vänder sig till både befintliga jaktstigar, och förhoppningsvis några nya.

Upplägget är att man anmäler jaktstigen till Jägareförbundet. Jaktstigen kommer då med i en annons på Jägareförbundets hemsida och i Svensk Jakt Nyheter. Den är öppen för klasserna 14, där arrangören bestämmer vilken klass de har. För att kvala in till den riksfinal som arrangeras till hösten krävs att man deltagit på en kulstig som ingår i Norma Cup.

Jägareförbundet kommer självklart att fortsätta med de båda hagelcuperna Gyttorp Cup och Jägarduvan. Dessa cuper engagerar många på de cirka 100 jaktstigar som arrangeras varje år. Dessa hagelstigar är en mycket bra träning inför jakten med hagelvapen på småvilt.

Den som deltar i både en kulstig och en hagelstig som ingår i Norma Cup och Gyttorp Cup/Jägarduvan kommer att få ett märke för detta. Mer information om detta finns på Jägareförbundets hemsida.

Läs mer om jaktskytte på Jägareförbundets hemsida

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev