Jakthunden i fokus på Bosjöklosters mässa

Den 2526 augusti är det åter dags för Skånska Jakt- & Fiskemässan på Bosjö­kloster. Med över 200 utställare och ett bredare program än någonsin utlovas upplevelser och spännande möten för alla med intresse för jakt, fiske och naturliv.

Svensk Jakt Publicerad 15 maj 2013 - 16:12

 

Årets tema är Hunden, vår trogne vän och besökarna kommer att bjudas på ett till stora delar nytt hundprogram med många uppvisningar av både jakthund­ar och andra raser.

Bland nyheterna märks demonstration av vildsvinshundar med Lars Schepler. Han är pionjär på området och driver land­ets första träningshägn på Björk­vik utanför Söderköping. I ett nyuppfört hägn i Bosjöklosters slottspark kommer Lars att visa hur olika hundar arbetar med vildsvin och ge tips om träning och val av vildsvinshund.

 

Ny uppvisning

En annan spännande nyhet är Joni Viitanens uppvisning med tysk jaktterrier, vorsteh och kleiner münsterländer. Joni har bland annat vunnit fullbruks­prov i Tyskland och visar publik­en nyttan av lydiga jakthundar.

Klubbarna för jaktspaniel och jaktretriever flyttar i år till Sjöhagen, där de visar hur hund­arna arbetar, ger gratis tips och råd till besökare med hund och arrangerar en sevärd apporteringstävling.

På plats är också Jeppe och Sally Stridh med sin hundägar­skola, Jägareförbundets jakthundsinstruktörer och Schäferdistriktet Skåne-Blekinge som visar skyddshundar i arbete.

 

Terrierrace och skytte

Dessutom blir det så klart terrier­race, agility, taxuppvisning och mycket annat. Som vanligt finns många jakthund­klubbar på plats och dessutom kan du få din hund både vaccinerad och ögonlyst på mässan.

I parken utmanas Jocke Smålänning av ett par unga skytte­stjärnor och där bjuds också på prova på-skytte med det mesta från luftgevär och uppåt samt en fullskalig skyttesimulator för både kula och hagel.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev