Hjortytterfilé

Hjortytterfilé med grönsaker och crème fraiche

800 g hjortytterfilé
salt
peppar
1 förpackning brysselkål
1 stor röd chili
3 msk pinjenötter
rivet skal av 1 citron
2 msk smör
4 morötter
1 msk smör
4 msk hackad persilja eller basilika
2 rödlökar
2 msk farinsocker
12 små Karl Johansvampar (frysta eller färska)
1 finhackad schalottenlök
3 skivor fintärnad bacon

Salta och peppra köttet och bryn det i en stekpanna i smör. Sätt in köttet i 100 grader i ugn, till en innertemperatur på 60 grader. Låt köttet vila fem minuter innan du skär upp det. Putsa kålen och koka den färdig, dela chilin och finhacka den. Strax före servering smörsteker du brysselkålen i en kastrull tillsammans med nötterna, chilin och citronskalet. Morötterna fräses också upp i smör, blandas med persilja eller basilika. Klyfta löken och stek i smör, pudra över socker på slutet så att den karamelliserar sig. Klyfta svampen, är den fryst blanchera den först. Stek den tillsammans med schalottenlöken och baconet. Lägg upp grönsakerna var för sig och servera med köttet och smaksatt crème fraiche och potatis.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev