Grillade vildsvinsspett
Grillade vildsvinsspett med quinoasallad
4 personer
800 g vildsvinsfilé 4–8 spett
vit och röd quinoa (1 dl per person)
grönsallad
oliv- eller rapsolja
salt, peppar
Glaze:
2 dl mangochutney
1/2 dl matolja
1/2 dl honung
1/2 dl kinesisk soja
1 krm kanel
1/2 msk kaffepulver
Blanda ihop ingredienserna till glazen, koka i fem minuter och låt den svalna.
Koka quinoan enligt förpackningen och låt svalna.
Skär filéerna på längden och trä upp dem på grillspett som legat i vatten ett tag.
Krydda med salt och peppar. Grilla filéerna i fem minuter.
Lägg spetten i en bit folie, pensla på glazen och låt köttet ligga på svag värme tills du har en innertemperatur på 64 grader.
Blanda quinoa med salt, peppar, lite olja och sallad.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.