Fyra goda viner till älgkött

Älgen är fälld och det är dags att börja planera för den goda måltiden. Svensk Jakts vinexpert Bertil Lundvik rekommenderar följande fyra lite kraftigare viner till älgkött.

Brolio (nr 2705) ett italiensk rött vin på 13, 5 procent. En nyanserad kryddig doft med fatkaraktär och inslag av körsbär, plommon, kakao och choklad.
Vila Santa (nr 12507) ett portugisiskt mörkrött vin på 14 procent. Fruktigt, kryddigt, smakrikt vin med fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, örter, lakrits och vanilj.
Jacobsdal Pinotage (nr 22055) sydafrikanskt rött vin på 14,5 procent. Smaken är något utvecklat, tydligt rökigt och smakrikt vin, med inslag av fat, tobak, tjärpastiller och plommon.
Crozes-Hermitage Les Launes (nr 2800) franskt rött vin på 13 procent. Nyanserad, kryddig, druvtypisk (syrah) smak, med inslag av fat, björnbär, slånbär, viol, vitpeppar, charketurier och lagerblad.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev