Förlängd remisstid för förvaltningsplaner

Imorgon den 30 november skulle svarstiden för remissinstanserna löpa ut gällande förvaltningsplaner för björn, järv, lodjur och kungsörn. Men efter regeringsbeslut på torsdagen har remisstiden nu förlängts till den 4 januari.

 

Regeringen beslutade på torsdagen att förlänga Naturvårdsverkets uppdrag att redovisa nationella förvaltningsplaner för björn, järv, lodjur och kungsörn med en dryg månad. Verket ska nu redovisa planerna den 1 mars 2013. Denna förlängning av Naturvårdsverkets regeringsuppdrag innebär att verket i sin tur kan förlänga remissinstansernas svarstid.

Denna svarstid, som skulle ha löpt ut imorgon, har nu förlängts med en dryg månad, till fredagen den 4 januari.

Ett positivt besked. Om föreningsdemokratin ska fungera fullt ut går det inte att ha alltför korta remisstider, vilket var fallet här, säger Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld.


Svarstid: över helgen

Som Svensk Jakt tidigare rapporterat har Jägareförbundet reagerat mot trenden att remisstiderna tycks bli allt kortare.

Ett exempel var när Havs- och Vattenmyndigheten skickade ut förvaltningsplanen för säl på remiss. Då fick förbundet en helg på sig att lämna kommentarer. För förvaltningsplanen för björn, järv, lodjur och kungsörn fick man ursprungligen fyra veckor på sig.

Vi har tagit upp frågan med berörda myndigheter och departement, samt ansvariga ministrar. Det är glädjande att man nu har lyssnat och förlängt remisstiden för de här förvaltningsplanerna. Det gör att man kan samla ett mer gediget faktaunderlag och förankra synpunkterna bättre, säger Bo Sköld.

 

Läs tidigare artikel:

Förbundet ställer krav på längre remisstider

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev