Förälskad älgfile

4 personer

800 g älgfilé
1 hackad lök
8 skivade färska champinjoner
2 dl rödvinssky (se Svensk Jakt nummer 1)
1 dl tärnad tomat
1 dl hackad persilja
1,5 dl löst vispad grädde (eventuellt hollandaise)
4 cl pernod
4 cl cognac
salt, peppar.
Smör och olja till stekning.

Fräs lök i smör eller olja tills den är mjuk utan färg, lägg i en skål och låt vila. Vispa grädden lätt. Skiva champinjoner, hacka persiljan. Bryn välkryddade köttbitar i form av tournedos, lätt bankade filébitar på höjden, i smör och olja tills dessa har en fin färg. Låt bitarna ligga på en tallrik vid sidan av spisen. Fräs champinjoner och lök. I med tomattärningar, fräs runt och låt köttbitarna komma tillbaka ner i stekpannan. Flambera med pernod samt cognac och slå i skyn samt grädden. Låt detta puttra ihop. Avsluta med persilja och kryddor. Ös såsen över köttet och servera omedelbart tillsammans med nudlar, pressad potatis eller spätzle.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev