Färsbiff med svampragu
Färsbiff med svampragu med pasta, ost och senapssmör
Färsbiff:
300 g älgfärs
100 g fläskfärs
1 ägg
2 msk hackad lök
6 st stötta enbär
1 tsk salt
1 dl vatten
Svampragu:
2 msk vegetabilisk olja
2 skivade schalottenlökar
1 finhackad morot
1 skivad selleristjälk
salt och svartpeppar
1 finhackad vitlöksklyfta
400 g färsk svamp
2 msk färsk timjan
3 skalade, urkärnade och tärnade tomater
1 dl buljong
1 1/2 dl tomatjuice
50 g tunt hyvlad präst- eller västerbottenost
300 g pasta (penne)
1 msk smör
Senapssmör:
125 g smör
1 msk grov dijonsenap
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 knippe hackad körvel
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Bryn löken lätt, blanda älgfärs, fläskfärs och lök. Krydda med enbär, späd med vatten, blanda och smaka av med salt. Låt färsen stå en stund så att smaken utvecklas. Dela färsen i fyra biffar och stek dem klara. Rensa svampen, dela stora svampar, och stek dem gyllenbruna. Fräs löken, vitlöken, morötterna och sellerin utan att de tar färg. Slå på buljongen och tomatjuicen. När grönsakerna har kokat ihop något fräs upp pastan i smör. Tillsätt hälften av tomatköttet och hälften av timjan i pastan. Resterande tomatkött och timjan rörs ner i såsen tillsammans med svampen. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda samman alla ingredienser till senapssmöret. Lägg pastan i en djup tallrik. Skeda över såsen, strö över osten, lägg på färsbiffen och garnera med smöret. Senapssmöret kan tas bort och färsbiffarna kan serveras endast med ost, som på bilden
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.