Chorizoskav
300 g skav
2 chorizokorvar
1 finhackad lök
2 dl grädde
3 dl mjölk
1 msk vegetabilisk olja
1/2 purjolök
Tärna en av korvarna. Fräs löken i en kastrull utan att den tar färg. Slå på mjölken och grädden, låt sjuda i 15 minuter. Mixa allt i en mixer till slät konsistens (vill du vara extra noga kan du passera genom en sikt.) Blir såsen för tjock, späd med mjölk eller buljong, smaka av med en aning salt. Strimla purjolöken och den återstående korven och bryn i en stekpanna. Stek skavet i het panna i omgångar för att det inte ska bildas för mycket vätska. Lägg skavet i en kastrull och blanda med såsen, ge ett uppkok. Toppa med den stekta purjon och chorizokorven. Servera med potatispuré.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.