Buljongkokt tournedos
Buljongkokt tournedos med rotsaker
4 st tournedos à 150 g
2 st palsternackor
2 morötter
10 små potatisar
6 st salladslökar
10 smålökar
Skala, putsa och skiva grönsakerna. Dela potatisen mitt itu. Koka upp buljongen och lägg i grönsakerna. Spara salladslöken till sist, den behöver bara vändas i strax förre serveringen. När grönsakerna börjar kännas färdiga, krydda och lägg i köttet. Låt det sjuda fem minuter om du vill ha köttet lättkokt, åtta minter för medium eller tolv minuter för välkokt.
Servera gärna en smaksatt crème fraiche till
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.