Bitoks À la Russe: Små färsbiffar på älg
4 personer
600 g älgfärs
1 gul lök (hackad och brynt)
2 ägg
2 skivor rivet mörkt rågbröd
salt, peppar
fyra kryddor
kallt vatten att justera konsistensen med
Steksky (i urkokt stekpanna med vatten):
3 dl grädde
1 msk kinesisk soja
1 buljongtärning eller hemkokt sky
Blanda färsen väl med kryddor, ströbröd och vatten. Krydda och ställ kallt i minst 30 minuter. Forma till små biffar och stek i olja och smör. Koka ur pannan med vatten. Såsen görs av stekskyn, som kan förstärkas med fond samt grädde och lite soja för färgen. Servera med tärnad saltgurka, tärnade rödbetor och pressad potatis eller sallad.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.