Baconlindad fylld bäverstek

Baconlindad fylld bäverstek med pressad potatis och kryddsmör

4 personer
600 g bäverkött från rygg, filé eller stek
150 g skivad bacon
3 dl valfri svamp
3 msk ströbröd
1 gul lök
1 röd paprika
4 kvistar persilja
100 g smör
1 limefrukt
1 vitlök
500 g skalad potatis
salt och peppar

Koka potatisen, bryn lök och svamp ett par minuter och blanda det med ansad paprika, en kvist persilja och ströbröd i
en matberedare och kör till en grov färs. Platta ut köttet och lägg det på en matta av baconskivor, lägg i färsen och
rulla in i baconskivorna, fäst med tandpetare. Bryn i stekpanna och baka färdigt i ugnen i 95–110 grader till en innertemperatur på 65 grader.
Blanda smöret med två vitlöksklyftor, pressad lime, salt, peppar och hackad persilja. Kyl i en rulle eller små bollar.
När köttet är färdigt servera med pressad potatis, kryddsmöret och lite sky från stekpannan.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev