Avhopp i protest mot miljörörelsen

De senaste turerna kring vargjakten får nu återverkningar i viltförvaltningsdelegationen i Örebro län. Skogsbrukets representant Kolbjörn Kindströmer lämnar delegationen eftersom han inte känner att det går att bedriva ett meningsfullt arbete.

Kolbjörn Kindströmer.

 Mitt avhopp beror inte på länsstyrelsen eller regeringen. Men Naturskyddsföreningen och andra miljöorganisationer har med sitt agerande satt stopp för ett meningsfullt arbete i viltförvaltningsdelegationen, säger Kolbjörn Kindströmer.
Kindströmer beskriver hur han förklarat den förda vargpolitiken för de medlemmar i skogsägarrörelsen som han representerar. Att vargstammen ska förstärkas genetiskt i olika steg, med jakt och med valputsättning.
Naturskyddsföreningens agerande gör ett fortsatt engagemang omöjligt för min del. Ur äganderättsperspektiv frågar jag mig också vad nästa steg blir från de här organisationerna. Ska de med diverse domstolsprocesser bestämma hur vi brukar våra skogar eller hur vi arrenderar ut våra marker för jakt?

Förvaltning hänger ihop
Kolbjörn Kindströmer menar att det inte går att se vargen som en enskild faktor i delegationens uppdrag. Viltförvaltning hänger ihop över artgränserna.
 Vargen påverkar till exempel älgförvaltningen i hög grad. Det gäller älgstammens storlek och därmed betesskador, trafik och annat. När vi inte kan förvalta det ena viltet blir det omöjligt att förvalta det andra.
Enligt Kolbjörn Kindströmer är Naturskyddsföreningens och de övriga organisationernas aktion mot vargjakten förödande. Och han tvekar inte att säga att de sätter demokratin ur spel.
 Naturskyddsföreningen har haft alla möjligheter att påverka politiken. När beslutet med bred majoritet är taget i riksdagen så gör man istället allt för att sabotera det.
Nu vill Kolbjörn Kindströmer se att debatten om vargen breddas. Den är långt ifrån enbart en jägarfråga, menar han.
 Den berör alla som har intressen i landsbygden. Jag hävdar att vargen påverkar skogsägare precis lika mycket som den påverkar jägarna, och det är viktigt att det kommer fram.

Kapital att förvalta
Till de som menar att Kolbjörn Kindströmer skulle göra större nytta om han stannade kvar i viltförvaltningsdelegationen säger han:
 Om jag inte reagerar kraftigt nu, vad händer nästa gång en liknande situation uppstår? Jag har ett förtroendekapital jag är rädd om. Det havererar om jag ska fortsätta att argumentera för den viltförvaltning som bedrivs idag.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev