Publicerad 15 maj 2013 - 16:20

Anställda medlemsrekryterare – en felsatsning

Jägareförbundets satsning på medlemsrekryterare blev kortvarig. Efter knappt fem månader avbryts projektet, och förbundet medger att det hela var en dödsdömd satsning:
Ingen skugga ska falla över de tre medlemsrekryterare som anställdes. De fick inte de verktyg som behövdes det hela var en helt enkelt en felsatsning, säger Jägareförbundets kommunikationschef Lotte Lydeking.

 

Förra året beslutade Jägareförbundets styrelse att anställa tre medlemsrekryterare, som skulle bidra till att vända den negativa trend på medlemssidan som förbundet brottats med under en rad år. Efter en rekryteringsprocess under sommaren tillträdde de tre medlemsrekryterarna sina tjänster i september och oktober. Nu knappt fem månader senare avbryts satsningen.

 

Lotte Lydeking

Efter utvärdering har ledning och förbundsstyrelse beslutat att rekryteringen av våra tre medlemsvärvare tyvärr var en strukturell felsatsning. Det är mycket beklagligt och vi är ledsna att våra medlemsrekryterare drababs negativt av detta, säger Jägareförbundets kommunikationschef Lotte Lydeking.

Det var ett tungt beslut, men i utvärderingen som genomförts tillsammans med SO-områden, länsföreningar och rekryterarna själva har vi kommit fram till att de inte fungerat. Organisationens struktur har varit en faktor, rekryterarna har helt enkelt inte fått de verktyg som de behövt för uppgiften.

 

Kretsar och länsföreningar är styrkan

Som organisation måste vi lära oss något av detta. Bland annat kan vi dra slutsatsen att det som är Jägareförbundets styrka kretsarna och länsföreningarna är de som har bäst förutsättningar för att klara av rekryteringen av nya medlemmar. De är på dessa nivåer som lokal förankring och kunskap finns, säger Lotte Lydeking.

Det finns många goda exempel på att kretsarna är oerhört effektiva när de mobiliserar och lägger ner kraft på medlemsrekryteringen. Jag vill exempelvis nämna Jokkmokks jaktvårdskrets, som under en och en halv vecka kontaktade alla som inte betalat medlemsavgift och man lyckades i slutänden öka antalet medlemmar i kretsen, säger Lotte Lydeking.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

 • Älg attackÄlg attack
  Älgen attackerar, hehe… Helt grymt…
 • Ljud hagelgevärLjud hagelgevär
  (5039) Inlägget Ljud hagelgevär dök…
 • RävarRävar
  (13901) Inlägget Rävar dök först…
 • MårdMård
  Mård Jägare. (3232) Inlägget Mård…
 • GrävlingGrävling
  Bildspel på grävling och andra…

Svensk Jakt på Instagram