Publicerad 15 maj 2013 - 16:16

Allmänheten får lämna synpunkter om varg

Under fyra dygn nästa vecka, 25 maj, bjuder Naturvårdsverket in allmänheten att lämna konkreta förslag som kan underlätta för människor att leva nära varg i Sverige. Konsultationen sker på webben och är en del i arbetet med förvaltningsplanen för varg.

 

Naturvårdsverkets arbete med att utforma en förvaltningsplan för varg börjar närma sig sitt slutskede. Myndigheten har regerings uppdrag att senast den 1 juni presentera en nationell förvaltningsplan för varg. Som ett led i detta arbete öppnar Naturvårdsverket nu för allmänheten att via webben lämna sina synpunkter och förslag. En länk till webbkonsultationen kommer att finnas på Naturvårdsverkets hemsida på morgonen den 2 maj.

Vi är intresserade av att få förslag till åtgärder som kan underlätta för människor att samexistera med varg. Det är särskilt intressant för oss att få in förslag och idéer från människor som har erfarenhet av rovdjur, säger Maria Ågren, generaldirektör på Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande.

 

Möjlighet att kommentera

Webbkonsultationen är inte ett diskussionsforum för vargens vara eller inte vara, utan är ett sätt att ge många människor möjlighet att lämna konkreta förslag. Det går att lämna förslag till åtgärder genom att kommentera de olika frågeställningarna och även svara på andras kommentarer.

Arbetet med att förvalta vargstammen är en långsiktig process. Rovdjursutredningen har nyligen lämnat sitt förslag till regeringen. Därför kan det bli aktuellt att justera vargförvaltningsplanen längre fram. De konkreta förslag till åtgärder från allmänheten som kommer in till Naturvårdsverket kan komma med i planen redan nu eller senare, säger Ruona Burman, viltsamordnare på Naturvårdsverket.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Lindroth testar rakrepetrar

Mest läst

Mina artiklar
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram