Älggryta med kaffesmak
1 kg tärnat älgkött, framdel
2 skivade morötter
1 hackad gul lök
1 skivad selleristjälk
1 skivad purjo, det vita
6 dl vilt- eller grönsaksfond
1–2 msk kaffepulver
salt och peppar
Bryn köttet i omgångar i en kastrull. När köttet är ordentligt brynt tillsätt lök, morötter, selleri och purjo och låt fräsa med. Slå på fonden. Ge ett uppkok, lägg på ett lock. Sätt in i 150 grader i ugn cirka 1–1 1/2 timme. Sila av stekfonden, ta upp köttet och lägg det på en tallrik, smaka av fonden med salt och peppar, red av med maizena. Lägg tillbaka köttet i såsen och tillsätt kaffepulvret utrört i lite hett vatten, tillsätt efter eget tycke. Låt allt bli genomvarmt.
Garnera tallriken med lite stekta kantareller eller annan svamp
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.