Älgfilé på MuurikKa

Även gräddiga såser går att laga i muurikkan. Söta fikon och whisky ger rätten en spännande smakbrytning. Med filé blir rätten extra lyxig, men du kan givetvis göra en enklare variant med andra styckningsdelar av älg.

4 pers

600 g älgfilé, skivad och skuren i små bitar
olivolja och smör
10 champinjoner, skivade
2 gula lökar, finhackade
1 bunt grön sparris, skalad och skuren i bitar
10 torkade fikon i små bitar
4 dl grädde
8 cl whisky (ej rökig)
salt och peppar

Se till att pannan är riktigt het och centralt placerad i elden.
Värm olja och smör och stek köttet hastigt. Tillsätt champinjoner,
lök, sparris och fikon. Bränn av med whisky, salta och
peppra. Häll i grädden och låt koka upp. Servera direkt med ris,
bröd eller kokt potatis.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev