Älgfilé på MuurikKa

Även gräddiga såser går att laga i muurikkan. Söta fikon och whisky ger rätten en spännande smakbrytning. Med filé blir rätten extra lyxig, men du kan givetvis göra en enklare variant med andra styckningsdelar av älg.
4 pers
600 g älgfilé, skivad och skuren i små bitar
olivolja och smör
10 champinjoner, skivade
2 gula lökar, finhackade
1 bunt grön sparris, skalad och skuren i bitar
10 torkade fikon i små bitar
4 dl grädde
8 cl whisky (ej rökig)
salt och peppar
Se till att pannan är riktigt het och centralt placerad i elden.
Värm olja och smör och stek köttet hastigt. Tillsätt champinjoner,
lök, sparris och fikon. Bränn av med whisky, salta och
peppra. Häll i grädden och låt koka upp. Servera direkt med ris,
bröd eller kokt potatis.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.