Älgfärschili
ca 4 personer
600 g älgfärs
2 färska tomater
6 cl Talisker whisky
1 majskolv
2 vitlöksklyftor
1,5 dl ketchup
1 anchochili
1 msk chipotle
1 msk paprikapulver
1 dl olivolja
ca 25 g smör
2 dl vatten
1 gul lök
Fräs älgfärsen i smör och olja. Hacka och blanda i lök, vitlök och de råa majskornen från majskolven. Hacka anchochilin, blanda i den och resten av ingredienserna. Koka i minst 20 minuter och avrunda med salt och peppar. Servera med friterat tunnbröd och isbergssallad. En tacokväll men lite vildare.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.