Älgfärsburgare
Älgfärsburgare med sockerstekt lök och vändstekt ägg
2 portioner
200 g grovmalen älgfärs
100 g fet fläskfärs
2 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar
3 rödlökar
2 msk farinsocker
2 ägg
1 st saltgurka
2 st skivor grovt bröd
2 msk smör
Blanda älg- och fläskfärsen, smaksätt med salt, peppar och senap. Forma färsen till två biffar och stek.
Skala och skiva löken. Bryn den i rikligt med smör, tillsätt socker efter halva stektiden.
Se till att inte löken bränns (det är lätt hänt när sockret kommer till).
Vändstek äggen, skär itu brödet och stek hastigt i lite smör. Skiva saltgurkan på längden.
Lägg hälften av löken på den ena brödskivan och toppa med en burgare.
Lägg på ägget och lägg sedan på resten av löken samt några skivor av saltgurkan. Avsluta med den andra delen av brödet.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.








