Älgfärsbiffar
Älgfärsbiffar med rostat bröd, dijondressing och stekt ägg
4 personer
600 g viltfärs
0,5 msk salt
1,5 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 ägg
nymalen peppar
eventuellt 1 msk ströbröd.
Dressing:
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
0,5 dl crème fraiche
lite salt.
Grovt bröd
smör
salladsgrönsaker
ägg till stekning.
Blanda färsen först med salt och arbeta in väl. Blanda in övriga ingredienser och provstek en liten biff. Tillsätt lite ströbröd om färsen känns för blöt. Stek biffarna på svag värme och låt dem ligga på eftervärme. Blanda dressingen, ansa lite fin sallad, stek äggen och rosta brödet. Passar bra som snabb lunch eller kanske vickning.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.