Älgbiff
Älgbiff med kryddiga tomater och rucolasallad
4 portioner
700 g älgbiff
700 g blandade tomater
200 g rucolasallad
3 vitlöksklyftor
2 dl färska örter
(t ex timjan, rosmarin,
basilika, salvia)
4 msk rapsolja
1 msk balsamicovinäger
1 msk råsocker
salt och peppar
Bryn älgbiffen. Salta och peppra och stek i ugnen på
100 grader till en innertemperatur på cirka 60 grader.
Skär tomaterna i jämna bitar.
Hacka vitlöken, värm oljan i en kastrull och fräs vitlöken.
Tillsätt råsocker och tomater och fräs en kort tid.
Tillsätt salt, peppar och grovhackade örter på slutet.
Servera med den skivade älgbiffen och rucola som du
vänder runt i en bunke med lite olja och balsamicovinäger.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.