172 hagel träffade smålänning

172 skeethagel träffade den småländske jägaren när han jagade kanin på Gotland. Nu åtalas skytten för vållande till kroppskada.

Ett gotlänskt och ett småländskt jaktlag bytte jakter med varandra. I september 2007 skulle smålänningarna jaga kanin med iller på Gotland. Jaktledaren sköt mot en kanin vid ett enbuskage.
På andra sidan buskaget satt smålänningen på huk. 172 skeethagel träffade hela kroppen, från huvud till ben. Tjocka kläder bidrog till att skadorna inte blev livshotande. Ett halvår efter vådaskottet hade den skadade fortfarande 150 hagel i kroppen. Han kommer troligen också att få bestående men i ett knä.
Skytten erkänner att han skjutit men hävdar att smålänningen flyttat sig fem meter. Han menar  vidare att kaninjakt med iller är en jakt som kräver stenhård disciplin och att den skadade bröt mot detta.
Smålänningen hävdar att han inte flyttat sig.
Skytten åtalas för vållande till kroppskada. Han har enligt åklagaren agerat oaktsamt när han avlossat skott in i ett buskage, trots vetskap om att det fanns personer i närheten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev