Webb-tv: ”En mäktig upplevelse”

Värmländske jägaren Benny Lindroth fick på torsdagen uppleva en mäktig sammandrabbning mellan två älgtjurar på riktigt nära håll. Han lyckades även fånga det intensiva mötet på film.

Benny Lindroth. Foto: Boo Westlund

Först vargjaktsbeslut. Sedan intensivt och närgånget älgmöte. Torsdagen blev en händelserik dag för Benny Lindroth, som är ordförande i Munkfors jaktvårdskrets. På sen eftermiddag åkte han ut till sin jaktmark norr om Munkfors för att fixa lite med pass inför den förestående jakten.

 

Barnkammare

– Det var skönt att komma ut i skogen en stund efter det vargjaktsbeslut som kom igår. Det var ett bedrövligt beslut, det visar återigen att vi inte får till en förvaltning av vargstammen här i Värmland, säger Benny Lindroth.

– I Norge har de förvaltning av vargarna, i Värmland har vi en barnkammare för varg. Den som har minsta insikt i våra förhållanden inser att detta inte är hållbart.

 

12- och 14-taggare

På en skogsbilväg upptäckte han en älgtjur, och kort därefter ytterligare en tjur, i vägens kant.

– Jag gick ut ur bilen och gjorde först ett kontaktläte, och sedan ett hetsläte. Det kändes som att det triggade igång striden mellan de här två herrarna.

Och det är två skapliga tjurar vi får se på filmen.

– Jag bedömde dem till 12 respektive 14 taggar. Filmupplevelsen är häftig, men den motsvarar ändå inte den verkliga upplevelsen. Det är ändå roligt att få dela med sig av detta till fler, säger Benny Lindroth.

 

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev