Nu är Svensk Jakts omslagstävling för 2021 avgjord.

Vinnaren korad i Svensk Jakts omslagstävling

Ungefär en tredjedel av deltagarna i Svensk Jakts omslagstävling 2021 la sin röst på det vinnande omslaget: älg i motljus, som prydde omslaget på Svensk Jakt nr 12/2021.

Martin Källberg Publicerad 27 januari 2022 - 19:00

Vinnare i omslagstävlingen blev alltså älgtjuren i motljus i Svensk Jakt nummer 12, fotograferad av Sami Rahkonen (Mostphotos), som fick 31,3 procent av rösterna.

Andraplatsen i tävlingen, med 18,6 procent av rösterna, togs av lodjuret (Svensk Jakt nummer 2/3) som fotograferats av Ondrej Prosicky (Mostphotos).

Trea i omslagstävlingen blev bilden på tjädertupparna (Svensk Jakt nummer 4/2021), som fick 12,4 procent av rösterna. Bilden togs av Kjell-Erik Moseid.

 

Svensk Jakt nr 12/2021. Foto: Sami Rahkonen

Kikare till vinnaren

En av de läsare som deltog i omröstningen är Roine Lindström, Uppsala, som vinner en handkikare, Leica Trinovid 10×42 HD, till ett värde av 12.495 kronor.

Motiveringen lydde:

”Det är som om bilden var från min egen jaktupplevelse. Att en vacker älgjaktmorgon få se älgtjuren fly mot ljuset i skogen, likt vårt ’ljus i tunneln’, och strax efteråt slukas upp av ljuset och försvinna. Den minnesbilden skulle finnas högst upp på min jaktupplevelselista.”

 

Svensk Jakt nr 2/3/2021. Foto: Ondrej Prosicky

Inbiten jägare

– Är det sant? Fantastiskt! Den handkikare jag har nu är utsliten, så det blir perfekt med en ny sådan, säger vinnaren Roine Lindström när Svensk Jakt når honom per telefon på torsdagen.

– Det var tur att du ringde just nu! Vi har en liten paus för korvgrillning precis nu, annars är det älgjakt som gäller i dag. Vi har en vuxen och några kalvar kvar att fälla här i skötselområdet, säger Roine, som fyller 67 år i april – och har jagat i mer än 50 år.

Det är med andra ord en inbiten jägare som tar hem priset i Svensk Jakts omslagstävling 2021!

 

Svensk Jakt nr 4/2021. Foto: Kjell-Erik Moseid

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev