Hundtävlingar utomhus borde omfattas av samma regler och undantag som motionslopp, anser Kennelklubben och Brukshundklubben. Foto: Jan Henricson

Vill få undantag för hundsport

Svenska Kennelklubben vill att hundtävlingar utomhus ska omfattas av samma undantag som motionslopp, när det gäller begränsningar för att förhindra spridning av covid-19. Tillsammans med Brukshundklubben har man skrivit ett yttrande till socialdepartementet i frågan.

Svenska Kennelklubben, SKK, och Svenska Brukshundklubben, SBK, är inte remissinstanser men bedömer att organisationernas synpunkter är viktiga i sammanhanget. Verksamheten inom SKK och SBK har stor betydelse för folkhälsan och bidrar till ett aktivt friluftsliv.

 

Samma villkor

Utifrån den föreslagna ändringen i förordningen (2021:8), om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19, anser SKK och SBK att det vore rimligt att lägga hundsporttävlingar under samma undantag som gäller för motionslopp och liknande.

”Detta skulle ge oss och våra klubbar en bättre möjlighet att åter kunna starta vår ordinarie verksamhet”, skriver organisationerna till socialdepartementet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev