Det är dessa skytteprofiler som gör upp om vem som är Mästerskytten: Morgan Johansson Cropper, pistol, Karl Olsson, gevär, Nathalie Larsson, lerduva/skeet, Emil Martinsson, viltmål. Främre raden, fr. v: Rebecka Bergkvist, lerduva/sporting och Elin Åhlin, gevär. Foto: Svenska Skyttesportförbundet

Vem blir Sveriges mästerskytt?

I programmet Mästerskytten på YouTube tävlar sex av Sveriges främsta sportskyttar mot varandra i lerduva, pistol, gevär och viltmål. Det är Svenska Skyttesportförbundet som har producerat en egen version av Mästarnas Mästare med premiär 1 december.

Mästerskytten är en ny Youtube-serie i fem avsnitt där sex av Sveriges främsta sportskyttar tävlar mot varandra i olika skyttediscipliner inom skyttesportens fyra huvudgrenar; gevär, pistol, lerduva och viltmål.

 

Idrottsprofiler

De tävlande deltagarna är lerduveskyttarna Nathalie Larsson och Rebecka Bergkvist, viltmålsskytten Emil Martinsson, gevärsskyttarna Karl Olsson och Elin Åhlin samt pistolskytten Morgan Johansson Cropper.
– Trots alla dessa framgångar är det få utanför skyttesfären som är bekanta med dessa svenska idrottsprofiler. Vår ambition och förhoppning är att Mästerskytten ska kunna ändra lite på det, säger Richard Gardt, kommunikationsansvarig på Svenska Skyttesportförbundet.

 

Mästarnas Mästare

Han fortsätter:
– Mästerskytten är en flört med SVT:s populära program Mästarnas Mästare fast syftet med vår version är att visa upp och marknadsföra skyttesporten och våra skickliga utövare i ett spännande och underhållande format.

 

Nathalie Larsson skjuter skeet under inspelningen av Mästerskytten. Foto: Svenska Skyttesportförbundet

Det första avsnittet av Mästerskytten har premiär på Svenska Skyttesportförbundets YouTube-kanal den 1 december.
Här kan du se en trailer till programmet.

 

Viltmålsskytten Emil Martinsson. Foto: Svenska Skyttesportförbundet

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay