Växande mässa i Halmstad

En bild från förra årets premiärmässa på Heagård i Halmstad. Foto: Privat

Helgen 26-27 september arrangeras för andra året en jakt- och fiskemässa på Heagård i Halmstad. Mässan har vuxit och lockar i år med bland annat OS-skytten Håkan Dahlby som ska instruera ungdomar i hagelskyttets sköna konst.

Många utställare finns förstås på plats. Enligt Martin Edvardsson i mässledningen har antalet utställare ökat med 50 procent jämfört med premiäråret.
– Det är förstås roligt och intressant för besökarna, men vi har också en mängd aktiviteter för alla åldrar, säger Martin Edvardsson.
Talangskyttet för ungdomar med Håkan Dahlby är ett givet dragplåster. Särskilt som Jägareförbundet Halland bjuder alla ungdomar under 18 år på skyttet tillsammans med silvermedaljören i dubbeltrap från London 2012.
Utöver det kan besökaren skjuta luftgevär tillsammans med Michaela Arvidsson eller varför inte testa hunden på vildsvin på lördagen eller björn, älg och vildsvin på söndagen.
På skjutbanan blir det både hagel- och kulskytte, jägare kan få sina troféer bedömda och flugfiskarna kan binda sina egna flugor.
På plats under båda mässdagarna finns riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné som i Jägareförbundets monter gärna svarar på besökarnas frågor. På lördagskvällen håller han föredraget Jakten i Sverige – Dåtid, nutid och framtid.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev