Danska myndigheter bekräftar att ett vargpar på Jylland fått minst sex valpar. Valparna har fotograferats med hjälp av en viltkamera. Foto: Olle Olsson

Vargvalpar födda i Danmark

Premium

En vargföryngring med minst sex valpar har bekräftats i Danmark. Valparna fotograferades med hjälp av en viltkamera och föryngringen har bekräftats av Aarhus universitet och Naturhistorisk museum Aarhus.

Det är den danska tidningen Ekstrabladet som skriver om föryngringen. Vargarna fotograferades den 23 juni söder om Holstebro på Vestjylland. Miljöstyrelsen kunde redan i mars konstatera att en tik född i Danmark 2017 gick tillsammans med en från Tyskland invandrad varghane.

Det är det vargparet som nu har fått minst sex valpar.

 

Flera vargar

Danska myndigheter har sedan 2014 haft en förvaltningsplan för varg, där det finns möjlighet till ersättning vid angrepp på tamdjur. Det finns också bidrag för att sätta upp rovdjursavvisande stängsel.

För närvarande bedöms det finnas minst fem vuxna vargar i Danmark. Paret som nu fått valpar, och ytterligare tre vargar på Jylland. Totalt innebär det minst elva bekräftade vargar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev