Efter att ha angripit och dödat får i en hage i Malexander påsköts en varg som försvann från platsen. Foto: (i hägn) Ingemar Pettersson, Privat

Varg påskjuten i fårhage

En varg har blivit påskjuten efter att ha angripit får i en hage i Malexander. Det är inte känt om vargen är träffad, men eftersök ska genomföras.

Natten till i dag har en varg tagit sig in i en större fårhage med 150 får i trakterna av Malexander i södra Östergötland. När ägarna/fårens skötare gick för att undersöka skadorna mötte man en varg som tog till flykten.

Ett av fåren som under natten dödats av varg i hagen i Malexander. Foto: Privat

Sköt varningsskott

När fårfarmarna lite senare gick runt i den stora hagen för att leta efter döda och skadade får kom vargen tillbaka.
Då man nu var beväpnade för att kunna avliva svårt skadade djur, sköts enligt uppgifter till Svensk Jakt först ett varningsskott och sedan ett skott mot vargen, som försvann.

 

Kan ha simmat

Inledande undersökningar av platsen tydde på att vargen var träffad, men blodet som hittades kan också komma från får som vargen rivit. En jägare med särskilt tränad hund för eftersök på stora rovdjur är kallad till platsen.

Under dagen hittades fyra döda får, men eftersom hagen är stor och fåren många finns det risk för att fler kommer att hittas vid ett noggrant sökande.
Hagen är omgiven av rovdjursavvisande stängsel, men gränsar på en sida mot vatten där vargen kan ha tagit sig in till fåren.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev