Här inträffade vargangreppet. Vargfoto: Mostphotos

Varg angrep får i Uppsala län

Fyra får har dödats av varg i Siggeforareviret norr om Järlåsa i Uppsala kommun. Det här är andra gången på kort tid som vargar i reviret angriper får.

Det var på onsdagen som en djurägare hittade döda får i sin hagen mellan Järlåsa och Östfora. Länsstyrelsen i Uppsala län har varit på plats och besiktigat fyra döda får och bedömningen är att de dödats av varg. Dna-prov från de döda fåren har tagits för att se om det går att konstatera vilken varg det är som har dödat fåren.

Hagen som angreppet skedde i ligger i närheten av bostadshuset. Djurägaren hade flyttat hem fåren från en mer avlägsen belägen hage efter det senaste angreppet. Det skedde den 6 augusti i samma revir, då nio får dödades öster om Östfora.

 

Nytt par

– Risken för nya angrepp i närområdet är förhöjd den närmsta tiden. Vi vill uppmana dig som är fårägare till ökad tillsyn och om möjligt att ta in dina djur nattetid, säger Monica Eriksson, chef för länsstyrelsens naturvårdsenheten, i ett pressmeddelande från myndigheten

I vintras konstaterades två vargar i reviret, en tik från Gårdsjöreviret och en hane från Tiveden. Länsstyrelsen vet inte om det har fötts några valpar i reviret.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev