Ledarna i Jägareförbundet Vännäs ungdomsverksamhet är glada för det ekonomiska bidraget. Foto: Privat

Välkomna extra pengar till ungdomsverksamhet

Jägareförbundet Vännäs ungdomsverksamhet är en av flera föreningar som blivit beviljade 10.000 kronor i Sveaskogs satsning för att bidra till ett starkt lokalsamhälle.

Svensk Jakt Publicerad 27 november 2020 - 13:40

Sveaskog uppmanade tidigare i höstas föreningar, på orter där bolaget har verksamhet i Norrbotten och Västerbotten, att ansöka om stöd på upp till 10.000 kronor för att genomföra evenemang, stärka föreningen eller skapa riktade projekt med fokus på lokalsamhället.

Närmare 300 föreningar sökte så konkurrensen var stor, men glädjen desto större hos de föreningar som fick beskedet att ”tiotusingen” är deras.

 

Många idéer

– Nu får vi ett trevligt verksamhetsår. Vi har många idéer men liten budget. Vi satsar mycket på ungdomar och vill gärna anordna skyttekvällar, fototävling och temakvällar, men allt kostar pengar. Att även kunna köpa in fika för att göra kvällarna lite trevligare är kul, säger Thomas Björnudd, ledare för Jägareförbundet Vännäs ungdomsverksamhet.

 

Stort intresse

Anette Waara, marknadsområdeschef för Sveaskog i norra Sverige, är initiativtagare till kampanjen. Hon är mycket nöjd över det stora intresset från föreningarna i Norrbotten och Västerbotten.

– Sveaskog har en lång tradition av att sponsra föreningar i hela Sverige. Nu ville vi särskilt stötta alla driftiga människor på orten, som många gånger är nyckeln för att de mindre samhällena ska växa, säger hon.

 

Ingela Lekfalk

Sveaskog MO Nord

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev