Medaljörer i damklassen var från vänster silvermedaljören Jessica Eriksson, guldmedaljören Cornelia Dagobert samt bronsmedaljören Pia Österberg. Foto: Lars Björk

Välarrangerat SM i kombinerat skytte

I år var det Arvika som bjöd in till SM i kombinerat skytte i slutet av maj. Som vanligt hölls en hög klass på arrangemanget.

Svensk Jakt Publicerad 15 juni 2022 - 09:15

I damklassen var det Cornelia Dagobert som håller hög klass på skyttet och sköt mycket fina 365 poäng, endast tre skyttar hade högre resultat av alla skyttar. Efter ett stabilt skytte belade Jessica Eriksson andra platsen. På tredje plats kom Pia Österberg.

En lite oroande utveckling är att det inte var någon junior med. Detta var också fallet på de fyra NM-kval som hölls i maj i år. Hur gör vi för att locka med dem på ett roligt, jaktnära skytte, var en fråga som diskuterades på tävlingen. Det var även färre deltagare än vanligt, 24 skyttar mot 40–50 före pandemin. Är det pandemin som spökar eller vad beror det på?

I veteranklass var följande herrar på pallen, från vänster Conny Melin tvåa, Leif Sandelin segrare samt trean Mats Larsson. Foto: Lars Björk

Pallen för yngre oldboys var från vänster Olle Bohlin tvåa, Pierre Håkansson etta samt Niclas Persson trea. Foto: Lars Björk

Leif vassaste veteran

I den yngsta klassen av de äldre, oldboys, var det ett bra och jämnt skytte av Pierre Håkansson som gjorde att han vann på fina 367 poäng. Andraplatsen belades av Olle Brolin på 343 poäng. Tredjeplatsen belades av Niclas Persson på 337 poäng.

I år var det bland veteranerna Leif Sandelin som med 369 poäng var bäst på hugget och vann. Silvret knep Conny Melin på med Mats Larsson på tredje plats och därmed bronset.

I den nya klassen +70 var det följande medaljörer, från vänster Roger Lundström silver, Bertil Kainulainen guld samt Leif Nord brons. Foto: Lars Björk

Jägar-SM i Oppunda

I den nya klassen för de över 70 år var det hemmaskytten Bertil Kainulainen som var bäst på hugget för dagen med 359 poäng. Andraplatsen belade Roger Lundström på 315 poäng med Leif Nord på en tredjeplats.

I insatsklassen som är öppenklass var det Ola Gustavsson från Värmland som sköt dagens högsta resultat med 375 poäng, Pontus Thuresson tog hem andraplatsen med 348 poäng och Robert Jarnedal på tredjeplats med 333. Årets Jägar-SM, som är för öppenklassen, går i år i Oppunda, Katrineholm den 13–14 augusti.

 

Lars Björk

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev