En man i 50-årsåldern är nu misstänkt för grovt vållande till kroppsskada. Detta sedan han avlossade ett jaktvapen inomhus. Skottet träffade en jämnårig man i låret. Foto: Lars-Henrik Andersson

Vådaskott med jaktvapen – man skjuten i låret

En man i femtioårsåldern misstänks för grovt vållande till kroppsskada sedan han avlossat ett vådaskott med ett jaktvapen.

Händelsen inträffade i lördags kväll i en villa i en ort i Västerbottens inland.

Polisen kallades till platsen med anledning av att det avlossats ett vådaskott med ett jaktvapen inomhus. På plats anträffade polisen en man i 50-årsåldern som träffats av ett skott i vänster lår.

Inga livshotande skador

Den skadade mannen fördes med ambulans till Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Enligt initiala uppgifter ska mannen inte ha livshotande skador, uppger polisen på sin hemsida.

En man i 50-årsåldern misstänks nu för grovt vållande till kroppsskada. Han togs in för förhör och kontroll om han var påverkad vid brottstillfället. Den brottsmisstänkta mannens vapen har omhändertagits av Polismyndigheten.

Beslagtog vapnen

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på plats, tagit vapnet som användes i beslag samt hållit förhör med andra personer som var närvarande, uppger polisen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev