I Jägareförbundets monter kan man stanna till och prata jakt med likasinnade. Foto: Lars-Henrik Andersson

Utemässan i Lappland: “En mässa för alla”

Den 26 till 28 maj är det dags för Utemässan i Lappland. På Gammplatsen, Lycksele, kommer flera utställare att visa upp sig. Det blir jakthundsutställningar, Kniv-SM, föreläsningar och aktiviteter för de allra minsta.

I år har Utemässan extra stort fokus på älgjakt och älgförvaltning. Det blir även en debatt om hur Västerbotten och norra Sveriges älgstam förvaltas i dag och hur den bör förvaltas i framtiden. Där kommer bland annat forskare från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, representanter för skogsbolag och Svenska Jägareförbundet att medverka.  

Jägareförbundet finns som vanligt på plats med förtroendevalda från olika kretsar, och personal från norr i montern. De kommer även att hålla i föreläsningar och aktiviteter.  

I förbundets monter anordnas flera olika tävlingar med fina priser. Bland annat kan man tävla i att skjuta i en VR-jaktsimulator och den som vinner får en sådan att ta med sig hem.

De minsta får möjlighet att prova på att bygga sin egen fågelholk. I montern kommer också Niklas Johansson från Svenska Jägareförbundets projekt Invasiva arter att finnas på plats och prata om bland annat mårdhundar och minkförvaltningen på Holmön utanför Umeå. Han kommer att visa upp olika typer av fällor och möjlighet finns att köpa slagfällor för mink och mård. 

Man kan stanna till hos oss och bara ta en kopp kaffe och prata jakt, med oss och med andra jägare. Köper man en kåsa får man gratis kaffe av oss under mässans alla tre dagar.  I år blir det förmodligen väldigt mycket prat om fjälljakten och älgförvaltning, säger Anja Kjellsson, jaktvårdskonsulent i Region norr.  

Utemässan i Lappland är en mässa för jakt, fiske, uteliv och hundar. På mässan arrangeras i år bland annat kniv-SM och flera jakthundsklubbar kommer att ha utställningar.  

Det ska bli trevligt och viktigt att träffa alla människor, medlemmar och blivande medlemmar. Utemässan är en mässa för alla, både unga och äldre, säger Anja Kjellsson. 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev