[cycloneslider id=”slide-24800″]

Ungdomar och taxar njöt på läger

– Jag ska åka till lägret varje år för jag gillar taxläger, säger Hugo, 8 år bestämt och fortsätter:
– Det roligaste var springtävlingen med Rota. Fast det var svårt för hon ville inte. Hon ville nog hellre leka för hon är bara sju månader. Det var också roligt att spåra men inte så enkelt. Fast hon hittade skanken, men något godis ville hon inte ha för hon var inte hungrig. Men vi ska träna till nästa år.

Att det sedan regnade i två dagar gjorde inget för Hugo Lidslot, 8 år som gillade att bli blöt. Hugo badade förstås alla dagarna.

Många roliga aktiviteter
Hugo Lidslot från Vara var en av 23 ungdomar med lika många taxar som var på Svenska Taxklubbens ungdomsläger tillsammans med ledare och en del föräldrar. Lägret hölls den 12–14 augusti på Gammelkroppa Skogsskola & Konferens utanför Filipstad. Ett läger som rymde många roliga aktiviteter: viltspårs- och utställningsträning, rallylydnad, agility, utställning Barn med hund, disco, grillkväll och bad. Och många tillfällen att umgås med kompisar och skaffa nya sådana som till exempel Hugo gjorde som stolt uppgav att han fått tre nya.

Positiva ungdomar och ledare
– Den enda kritiken vi fick var att lägret var för kort. Så nästa år blir det fyra dagar i stället för tre, säger Agneta Ståhle, ordförande i Svenska Taxklubben och en av ledarna på lägret. Hon fortsätter:
– Allt var väldigt bra och jättetrevligt. Vi hade bra boende, vackra omgivningar och god mat. Och det var så roligt att se hur positiva och glada ungdomarna var och att de ville göra så mycket tillsammans med sina hundar. Men allra roligast var nog att se hur fantastiskt måna de var om sina taxar och hur väl de tog hand om dem. Det bådar gott för nästa års läger och för framtiden, sammanfattar Agneta nöjt 2016 års taxläger.

Barbro Zetterberg

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev