UF-företaget tillverkar pärlarmband och en del av vinsten går till att stötta jakten och lantbruket. Foto: Robert Edfeldt Henriksson

UF-företag tillverkar viltband i syfte att stötta jakt och lantbruk

Företaget Viltband UF har startats av tre tjejer som går andra året på Torsta Naturbruksgymnasium i Ås, Jämtland. För att stötta jakten och det svenska lantbruket kommer företaget att skänka en viss procent av vinsten i just detta syfte.

”Vi startade företaget Viltband UF med syfte att främja våra svenska bönder, vilket är de viktigaste samhället har. Vi vill förmedla budskapet om varför det är så viktigt att välja de svenska alternativet i mataffärerna samt att lyfta jakten och allt vad den ger för människan men även för klimatet. Vi pratar om jakten både ur ett klimatperspektiv men också om hur den kan påverka människan positivt både psykiskt och fysiskt”, skriver UF-företaget i ett pressmeddelande.

Jakten är viktig bland annat för att behålla den biologiska mångfalden, anser Viltband UF. Men företaget trycker hårdast på vad jakten gör för jägaren och hur jakten kan vara en frihet och styrka i vardagen.

”Vi kommer att tillverka pärlarmband som ska stötta jakten och lantbruket. Designen av våra armband utgörs av svarta pärlor med en speciell pärla i mitten. Pärlan är antingen blå eller grå, där den grå pärlan symboliserar jakten och den blå pärlan symboliserar våra svenska bönder och det svenska lantbruket,” förklarar de.

 

Anja Hördell, Moa Eriksson och Kerstin Persson med armbanden. Foto: Robert Edfeldt Henriksson

När UF-företaget avvecklas i maj månad kommer de att ge pengar till förmån för jägare och bönder.

”När vi vid avveckling ska skänka pengar har vi valt att skänka fem procent av vinsten av de sålda armband med den gråa pärlan till Jägareförbundets framtidsfond, för framtidens jägare. Likaså har vi valt att skänka fem procent av vinsten av de sålda armbanden med den blå pärlan till Stiftelsen Lantbruksforskning, för ett framtida jordbruks-Sverige”, uppger Viltband UF i sitt pressmeddelande.

I Jägareförbundets framtidsfond samlas medel för att stödja framtidsfrågor, exempelvis god framtida viltförvaltning, jägarnära forskning och möjligheter för ungdomar att ägna sig åt jakt.

 

Mer om Viltband UF på företagets Facebooksida

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev