Tyska myndigheter lättar på reglerna för att avliva vargar som hotar boskap. Foto: Mostphotos

Tyskland tillåter kraftigt utökad skyddsjakt på varg

Tyskland har gjort det lättare för lantbrukare att skjuta vargar som attackerar deras boskap. En ny lag gör det möjligt för lantbrukare att skjuta vargar och varghybrider till dess att det inte inträffar fler vargattacker på boskap i området.

Vargstammen ökar i Tyskland och det tyska miljödepartementet uppskattar att det finns cirka 400 vargar i landet. I takt med att vargarna blir fler ökar också antalet vargattacker på boskap och det senaste året uppskattas cirka 2.000 boskap ha dödats av varg.

 

Skydda djur

Efter månader av debatt beslutade därför tyska lagstiftare i slutet av förra året att lantbrukare får möjlighet att skjuta vargar för att skydda sina djur, uppger Deutsche Welle. Tidigare fick lantbrukarna bara skjuta om vargarna hotade lantbrukarens försörjning.

 

Stopp på attacker

Den nya lagen tillåter även lantbrukare att fortsätta skjuta vargar till dess att det inte inträffar fler attacker på boskap i ett område. De har numera även tillstånd att skjuta en varg oavsett om just den är ansvarig för att ha attackerat boskap.

Deutsche Welle uppger att åtgärderna ska motverka den rädsla för vargar som numera finns hos många på den tyska landsbygden.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev