En vargtik i Tyskland har parat sig med en hund. Avkommorna ska skjutas. Foto (i hägn): Ingemar Pettersson

Tyska varghybrider ska avlivas

I Tyskland har det fattats beslut om att avliva ett antal varghybrider. Nu uppmanas hundägare i vargområden att ha sina hundar under uppsikt för att inte riskera fler parningar.

Efter att tre får dödats i distriktet Rhön-Grabfeld konstaterades att angreppet utförts av en vargtik – och hennes hybridvalpar, vilka också fångats på bild av en viltkamera.

Vargtiken har rört sig i gränsområdet mellan Bayern, Hessen och Thüringen, och det ska vara i den sistnämnda delstaten som tiken tidigare parat sig med en sällskapshund.

Beslut om avlivning

Hybriderna beräknas vara omkring ett halvår gamla, vilket gör dem för gamla för att det skulle vara ett alternativ att låta dem leva vidare i fångenskap, rapporterar nyhetssajten BR24 som tidigare berättat nyheten.
I stället har det beslutats att varghybriderna ska skjutas.

Annat beteende

Beslutet att avliva hybriderna motiveras bland annat med att vargar och hybrider har skilda beteenden, framförallt när det gäller rädsla för människor. Dessutom är vargarna bättre anpassad att leva i naturen, även under svårare förhållanden.

Skydda tiken

Jakten gäller endast hybriderna, inte föräldratiken. Men att skydda henne från jakt tros inte vara speciellt svårt då hennes valpar har en annan färg och är mindre i storlek, skriver BR24.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev