Johanna Sandahl omvaldes som Naturskyddsföreningens ordförande. I sin nya styrelse får Sandahl två kritiserade miljöpartister. Foto: Naturskyddsföreningen

Två nya miljöpartister i Naturskyddsföreningens styrelse

Naturskyddsföreningens riksstämma tog till sig av kritiken. Av tre föreslagna politiker med sin hemvist i Miljöpartiet valde Carl Schlyter att träda tillbaka. De övriga två valdes in i styrelsen, samtidigt som hela valberedningen avgick.

Bland de föreslagna till nya styrelseposter fanns riksdagspolitikern och EU-parlamentarikern Carl Schlyter, som självmant valde att träda tillbaka när allt fler ifrågasatte valberedningens förslag.

Bland de som varit kritiska fanns två tidigare ordförande, där Mikael Karlsson ansåg att föreningen skulle få en politisk slagsida där den politiska obundenheten kunde ifrågasättas.

 

Avstod frivilligt

– Det känns lustigt att jag, som också kritiserat min egen regering, skulle hamna i fokus för den här debatten. Men det här handlar ju inte om mig utan om principer, säger Carl Schlyter till tidningen Sveriges Natur.

Carl Schlyter ersattes av Martin Lindén, Tullinge.

Mårten Wallberg, anställd vid Miljöpartiets kansli i Stockholm och Gudrun Hubendick med ett förflutet som fullmäktigeledamot för Miöljpartiet i Nacka kommun, valdes dock in i styrelsen, trots tidigare kritik.

 

Nöjd Karlsson

En av tre politiker var åtminstone tillräckligt för den tidigare kritiske Mikael Karlsson.

Under söndagen twittrade han om riksstämman.

– Konstaterar att Naturskyddsföreningen reagerade på risken för skadlig partipolitisering, att hela valberedningen avgick och att Carl S drog tillbaka sin kandidatur. Trippelbra, twittrade Mikael Karlsson.

Johanna Sandahl omvaldes enhälligt som SNF:s ordförande.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev