Torbjörn Larsson valdes i dag för en treårsperiod som ordförande för Nordisk Jägarsamverkan. Den avgående NJS-ordföranden Claus Lind Christensen från Danmark har varit ordförande sedan september 2015. På mötet valdes även Runar Rugtvedt från Norge till vice ordförande.

Torbjörn Larsson valdes i dag för en treårsperiod som ordförande för Nordisk Jägarsamverkan. Den avgående NJS-ordföranden Claus Lind Christensen från Danmark har varit ordförande sedan september 2015. På mötet valdes även Runar Rugtvedt från Norge till vice ordförande. Foto: Lars Nilsson

Torbjörn Larsson ny ordförande i Nordisk Jägarsamverkan

Torbjörn Larsson har valts till ny ordförande i Nordisk Jägarsamverkan.
– Internationellt samarbete är en avgörande faktor för att kunna bevara och främja Europas unika regionala jakttraditioner, säger Torbjörn Larsson i ett pressmeddelande.

– Nordisk Jägarsamverkan måste spela en mer aktiv roll tillsammans med Europas olika jaktregioner för att sätta in jakten i ett vidare samhällsperspektiv samt visa upp och förklara hur jakten bidrar till att bygga miljö-, natur och samhällsvärden. Europas sju miljoner jägares intressen ska alltid stå i centrum då beslut fattas inom jaktens- och viltvårdens område, fortsätter Torbjörn Larsson.

 

Ordförande i Jägareförbundet

Han är företagare och entreprenör med mångårig erfarenhet av påverkansarbete på EU-nivå i Bryssel för branschorganisationen Svenskt Aluminium. Som passionerad jägare har Torbjörn Larsson dessutom varit aktiv i Svenska Jägareförbundet i en stor del av sitt liv. Han var först regional ordförande i fem år, aktiv i förbundsstyrelsen i åtta år och ansvarig för internationell verksamhet i fem år innan han valdes till förbundets ordförande 2017.

Torbjörn Larsson anser att en av huvudutmaningarna är att kommunicera jaktens stora vinster för samhället.

– Ingen annan grupp har så många hängivna och kunniga naturmänniskor som spenderar mycket av sin egen tid och pengar för att skapa en god naturmiljö som andra får ta del av. I gengäld, förväntar sig jägarna bra lagar och regler, exempelvis mer flexibla tolkningar av EU:s fågel- och art- och habitatdirektiv, där regionala och kulturella särdrag beaktas mer i beslutsfattandet än vad som sker i dag, säger Torbjörn Larsson.

 

”Vi måste vara ännu starkare”

Han ser arbetet med att uppnå detta som en huvuduppgift för Nordisk Jägarsamverkan under de kommande åren.

– För att få till stånd en bättre jakt- och bevarandepolitik, måste jägare från hela Europa arbeta nära tillsammans för att maximera vårt inflytande i EU:s institutioner och vi måste vara ännu starkare i kommunikationen av jägarnas unika kunskapsbank och de betydelsefulla insatser som de gör för naturvården och samhället, säger Torbjörn Larsson i pressmeddelandet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev